luni, 20 ianuarie 2014

Tarta de visine cu crema si bezea

  • Ingrediente

    Ingrediente pentru aluatul de tarta:
    - 250 grame unt (eu am folosit unt cu 65%grasime)
    - 200 grame zahar pudra
    - 4 galbenusuri
    - 4 linguri lapte
    - 500 gr faina
    - esenta de vanilie

    Ingrediente pentru crema:
    - 75 grame unt
    - 75 grame zahar
    - 75 grame faina
    - 1 ou
    - esenta de vanilie

    Bezeaua:
    - 4 albusuri
    - 3-4 linguri de zahar pudra

    Umplutura
    - 1 kg de visine (fara samburi)
    - 3-4 linguri de zahar tos
  • Mod de preparare

    La tarte, intotdeauna se incepe cu prepararea aluatului, deoarece trebuie sa stea la frigider cel putin jumatate de ora.

    Drept urmare, untul taiat cubulete cat mai mici se mixeaza cu zaharul pudra, dupa care de adauga ouale, unul cate unul si se va obtine o crema omogena. Se incorporeaza faina si apoi se adauga laptele si esenta. Se omogenizeaza aluatul, si se strange usor cu mainile pana se formeaza o bila, pe care o acoperim cu o folie de plastic si o dam la rece pentru minim 30 de minute.

    Crema:
    Untul, se mixeaza bine cu zaharul pudra si faina, dupa care se incorporeaza oul batut si esenta.
    Crema trebuie sa stea la frigider pt cateva ore, dar eu o pun in frigider pentru 30 de minute.

    Visinele se spala bine, apoi se scurg si se scot samburii.
    Intr-o oala teflonata (nu foarte mare) se caramelizeaza zaharul (eu am pus zahar brun, ca mi se pare mai gustos), dupa care se adauga visinele, cu tot cu zeama pe care si-au lasat-o. Nu va speriati cand va incepe sa sfararie si sa se intareasca zaharul. Acesta este un rezultat al diferentelor mari de temperatura dintre zaharul fierbinte si visinile reci.

    Se dau in 2-3 clocote, dupa care se scot si se scurg. Sa nu aruncati zeama lasata de visine, deoarece puteti obtine un sos delicios daca o fierbeti pana incepe sa se ingroase.

    Se incalzeste cuptorul la 180 de grade, si intre timp se trece la asamblarea tartei.
    Tava se unge cu putin ulei si de tapeteaza cu faina. Nu am mentionat ca tava mea are un diametru de aprox30 cm.

    Aluatul se intinde pe toata suprafata tavii, inclusiv pe pereti si un pic pe margini. Se intinde crema pe toata suprafata tartei, se aseaza usor visinele scurse bine, si se da la cupptor pentru 15-20 de minute.
    Cand tarta a inceput sa prinda putina culoare pe margini, se scoate tava, si se intinde bezeaza (albusurile mixate cu zaharul pudra si un praf de sare) si se mai da la foc pentru inca 10-15 minute. Cand bezeaza s-a rumenit pe deasupra, se scoate tarta si se lasa sa se raceasca.
    Cand se serveste se pudreaza cu zahar, si se poate orna su sosul obtinut din zeama visinelor.

    Atentie la bezea, daca este prea cald in casa, posibil sa se lase albusurile, si sa nu mai fie asa pufoase. Nu va faceti griji, ca va iesi la fel de gustoasa.
  • Mod de servire

    Serviti tarta de visine cu bezea pudrata cu zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

AdSense