miercuri, 22 ianuarie 2014

Crochete de cartofi cu carne tocata

  • Ingrediente

    1kg de cartofi (fierti ca pentru piure)
    500 gr carne tocata
    2 cepe tocate marunt
    5 linguri de ulei
    condiment (dupa preferinta)
    o legatura de patrunjel
    3 oua
    pesmet
    faina
    sare
  • Mod de preparare

    Pasati cartofii fierti si lasati-i sa se raceasca. Intre timp caliti ceapa in cele 5 linguri de ulei, adaugati carnea tocata, condimentele si sarea. Gatiti totul pentru 10 minute sau pana ce carnea e bine calita si zeama acestea s-a evaporate. Opriti focul si adaugati patrunjelul tocat. Lasati amestecul sa se raceasca 5-10 minute si adaugati-l peste cartofii pasati. Adaugati un ou si omogenizati foarte bine toate ingredientele.Bateti cele doua oua ramase si pregatiti-va pesmetul si faina pentru a forma crochetele. Formati crochetele ungandu-va mainile cu foarte putin ulei. Dati-le o forma ovala si aplatizati-le putin. Tavaliti crochetele prin faina, apoi prin ou si apoi prin pesmet. Prajiti crochetele in baie de ulei pana ce devin aurii.


  • Mod de servire

    Serviti crochetele calde sau reci alaturi de sosurile preferate si acompaniate de salata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

AdSense