luni, 20 ianuarie 2014

Panna cotta cu capsuni

  • Ingrediente

    Panna cotta :
    1 l frisca lichida
    400 gr lapte
    100 gr zahar
    30 gr gelatina granule

    Gelatina de capsuni:
    1,5 kg de capsuni
    30 gr gelatina
    400 gr dulceata de capsuni
  • Mod de preparare

    Panna cotta:
    Frisca, laptele si zaharul se pun la foc 1-2 min.
    Gelatina se hidrateaza in putin lapte rece si apoi se adauga peste amestecul de frisca.
    Am asezat paharele inclinate pe o parte (am vazut pe mai multe bloguri, mi-a placut si mi s-a parut usor de realzat), am pus cu ajutorul unei palnii amestecul de frisca si am dat apoi la rece cam 4 ore.
    Gelatina de capsuni:
    Fructele spalate, curatate de codite le-am pus in blender, am adaugat si dulceata de capsuni si am mixat totul. Am hidratat gelatina in putina apa pe care apoi am incalzit-o pe aburi ca sa se dizolve si am adaugat-o in capsunile bleduite.
    Am pus peste panna cotta rece, intarita, sucul de capsuni si am pus din nou la rece cam 2 ore paharele.
  • Mod de servire

    Panna cotta cu capsuni se serveste rece.
    Pentru decor am folosit cateva boabe de zmeura proaspat culese din gradina si o frunzulita de menta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

AdSense