-
Ingrediente
Panna cotta :
1 l frisca lichida
400 gr lapte
100 gr zahar
30 gr gelatina granule
Gelatina de capsuni:
1,5 kg de capsuni
30 gr gelatina
400 gr dulceata de capsuni -
Mod de preparare
Panna cotta:
Frisca, laptele si zaharul se pun la foc 1-2 min.
Gelatina se hidrateaza in putin lapte rece si apoi se adauga peste amestecul de frisca.
Am asezat paharele inclinate pe o parte (am vazut pe mai multe bloguri, mi-a placut si mi s-a parut usor de realzat), am pus cu ajutorul unei palnii amestecul de frisca si am dat apoi la rece cam 4 ore.
Gelatina de capsuni:
Fructele spalate, curatate de codite le-am pus in blender, am adaugat si dulceata de capsuni si am mixat totul. Am hidratat gelatina in putina apa pe care apoi am incalzit-o pe aburi ca sa se dizolve si am adaugat-o in capsunile bleduite.
Am pus peste panna cotta rece, intarita, sucul de capsuni si am pus din nou la rece cam 2 ore paharele.
-
Mod de servire
Panna cotta cu capsuni se serveste rece.
Pentru decor am folosit cateva boabe de zmeura proaspat culese din gradina si o frunzulita de menta.
Retete culinare delicioase si usor de preparat , Sfaturi despre o alimentatie sanatoasa , Nutritie , Trucuri in bucatarie , Retete mancare , retete ciorbe , retete deserturi , retete delicoase online , carte de bucate online .
luni, 20 ianuarie 2014
Panna cotta cu capsuni
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu