luni, 20 ianuarie 2014

Chec cu crema de branza si ciocolata

  • Ingrediente

    Ou - 4 buc
    Zahar - 20 linguri
    Lapte - 24 linguri
    faina - 24 linguri
    ulei - 20 linguri
    zahar vanilat - 1 plic
    praf de copt - 1 plic
    cacao - 2 linguri
    crema de branza cu smantana - 200 g
    frisca lichida - 200 ml
    ciocolata rasa - 3 linguri
    zeama de lamaie - 1 lingura
  • Mod de preparare

    - freci ouale intregi cu mixerul impreuna cu zaharul;
    - adaugi uleiul,apoi laptele;
    - adaugi faina si apoi zaharul vanilat;
    - stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi la compozitie; aluatul va fi putin mai gros decat cel de clatite;
    - tapetezi o tava de prajituri cu hartie pentru copt si torni 1/2 din compozitie in tava;
    - in cealalta 1/2 adaugi cacaoa si torni in tava;
    - dai la cuptor pentru cca 45 (verifici cu o scobitoare);
    - cand este copt,il scoti din cuptor si lasi sa se raceasca in tava;
    - intre timp bati frisca impreuna cu branza;
    - cand s-a racit checul, intinzi crema deasupra si decorezi cu ciocolata rasa;

    La aceasta reteta as folosi functia de coacere si as schimba putin crema, folosind functia de preparare a iaurtului pentru o crema mai usoara.
  • Mod de servire

    - portionezi checul cu crema de branza si ciocolata cu ajutorul unui cutit ascutit si umezit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

AdSense