miercuri, 22 ianuarie 2014

Conopida cu smantana si afumatura la cuptor

  • Ingrediente

  • 1 conopida de cca.750 g
  • 200 g brocoli
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • 200 g carnati uscati si afumati
  • 400 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 100 g unt
  • nuscsoara
  • Mod de preparare

    Conopida si brocoli se desfac buchetele si se fierb in apa usor sarata pentru maxin 7 minute. Se scurg.
    Untul se topește, se adaugă amidonul si când se îngroașă se stinge cu laptele. Se adaugă încet smântâna, sarea si nucșoara.
    Intr-o tava mai înalta unsa cu unt se pun buchețelele de brocoli amestecate cu conopida, carnații tăiați bucăți potrivite, ouăle batute si sosul. Se amesteca ușor si se da la cuptor pana se rumenește frumos!
  • Mod de servire

    Conopida cu afumatura la cuptor se serveste cu smantana adaugata suplimentar

File de pastrav cu parmezan la cuptor

  • Ingrediente

    2 file-uri de pastrav
    1 ceasca de smantana
    1/4 ceasca parmezan ras
    1 lingura de suc ​​de lamaie
    1 lingura ceapa tocata
    1/2 lingurita de sare
    boia de ardei
  • Mod de preparare

    Fileurile de peste se pun intr-un vas Jena uns cu ulei sau unt.
    Intr-un castron mic, combinati smantana, parmezan ras, suc de lamaie, ceapa si sare, si se pune peste. Se presara cu boia de ardei.
    Se coace la foc tare timp de 30min.
  • Mod de servire

    Se poate servi cu salata sau/si garnitura de cartofi. Cartofii se fierb imprealabil (10min)si apoi se stropesc cu unt sau ulei si se pun si ei la cuptor in acelasi vas in care e pestele sau o alta tava mai mica, astfel incat sa incapa ambele tavi.

Salata boeuf cu piept de pui

  • Ingrediente

  • 2.5 Kg cartofi
  • 500 grame morcov
  • 1.3Kg castraveti in otet
  • 1.8 Kg piept de pui (eu iau mereu proaspat cu os si piele)
  • 10 oua
  • 1 l de ulei
  • 1 borcan de mustar de tecuci dulce
  • jumatate de lamaie.
  • Mod de preparare

    Se pun la fiert cartofii cu pieptul de pui si morcovii. Dupa ce au fiert se taie cartofii ucati micute cam cat unghia,morcovul bucati mici mici si castravetii in bucati cam cat si cele de la cartofi. Pieptul de pui nu se taie in cubulete ci se face sub forma de suvite cat de mari or fi ele..se amesteca toate la un loc,si se mai pune dupa preferinta castraveti,cartofi sau morcov. Se face maioneza din 5 oua crude si 5 fierte tare,se pune la rece aproximativ 30 de minute dupa care se amesteca impreuna cu toate celelalte ingrediente.
  • Mod de servire

    Se serveste rece.

Paste cu pui si smantana


INGREDIENTE


  • 400 g piept de pui
  • 100 g unt
  • 3 linguri pesmet
  • 300 g paste
  • 200 ml smântână
  • 3-4 frunze busuioc
  • 1 ciorchine roșii cherry
  • sare
  • 2-3 lingurite ulei

Preparare


1. Se pun pastele să fiarbă conform instrucţiunilor de pe cutie. După ce au fiert, se scot în sită, se dau prin jet de apă rece şi se scurg.
2. Separat, se taie pieptul de pui cubuleţe. Se condimentează cu sare şi piper şi se călesc, la foc mic, în unt. După ce s-au rumenit, se amestecă cu smântâna.
3. Se tapetează tava cu unt, cu pesmet şi se presară pastele, se adaugă pieptul de pui şi sosul de smântână, roşiile cherry tăiate jumătăţi şi se lasă să se rumenească. Se servesc cu busuioc.

Ciorba de burta cu galbenus si zarzavaturi

Ingrediente

  • 1 kg burta,
    1 picior de vitel,
    2 morcovi,
    2 patrunjel,
    2 cepe,
    2 foi dafin,
    2-3 galbenusuri,
    2 linguri de otet de vin sau ½ lamaie,
    piper boabe,
    sare
    1 capatana mare de usturoi
  • Mod de preparare

    Punem 5l de apa la fiet impreuna cu oasele sau picorul de vitel. Burta se freaca bine cu malai si sare, se curata de pielite si se lasa in apa rece cu putin bicarbonat ca sa-i scoata acidul.
    Dupa 3 ore de fiert se scoate piciorul de vitel si se desoseaza, taind carnea in fasii de 1 cm.
    Dupa cel putin 3 ore de stat in apa cu bicarbonat, burta se pune la fiert in apa in care a fiert si piciorul, completand cu apa daca e necesar. Radem morcovii, pastarnacul, iar ceapa se toaca marunt.
    Se scoate burta dupa 3 ore de fiert si dupa ce s-a racorit, se taie ca niste taitei mai grosi, la fel si carnea de pe picior.
    Se pune intr-o alta oala, se strecoara zeama in care a fiert si se lasa sa mai dea 2-3 clocote impreuna cu carnea de pe picior, otet, pastarnac, morcovi si ceapa.
    Se piseaza usturoiul, se adauga o lingurita de sare, galbenusurile, smantana si putina zeama racita din ciorba. Se adauga acest amestec peste ciorba de burta si se sareaza si se pipereaza dupa gust.
  • Mod de servire

    Ciorba de burta cu galbenus si zarzavaturi se serveste cu smantana (si, dupa prferinta, cu ardei iute si usturoi)

Musaca de miel

Musaca de miel. Imagini pas cu pas pentru musaca de miel
Ingrediente pentru Musaca de miel
500 gr carne tocata de miel
1 ceapa
1 catel mare de usturoi
80 vin rosu sec
2 lingurite cu varf paste de ardei
3 rosii din conserva (+ sucul de pe ele)
1/2 lingurita chimion (cumin) macinat
1/8 lingurita nucsoara macinata
1 baton scortisoara ( de cca 3 cm)
10 rasnite chili
1/4 legatura patrunjel
6 frunze menta
1 vanata
5 cartofi
300 ml iaurt (am folosit 1 iaurt grecesc gras de 150 ml si unul natur simplu tot de 150 ml)
2 galbenusuri de ou
6 linguri ulei
sare, piper negru
Portii: 3
Musaca de miel - Preparare
  1. Se toaca ceapa foarte marunt. Se caleste in 2 linguri de ulei incins pana se inmoaie. Se adauga carnea tocata si se caleste pana se evapora sucul pe care-l lasa si apoi incepe sa se rumeneasca un pic.
  2. Se adauga usturoiul strivit si se caleste inca 1 minut.
  3. Se adauga vinul si se lasa pana se evapora.
  4. Se adauga condimentele (chimion, scortisoara, nucsoara, chili), sare, piper dupa gust si pasta de ardei. Se lasa la calit inca 2 minute.
  5. Se adauga rosiile si sucul de pe ele (mixate in blender pana devin pasta) si inca 100 ml apa. Se aduce la fierbere.
  6. Se fierbe sosul de carne cu capac, la foc mic, timp de 30 minute.
  7. In acest timp se taie vanata rondele. Se ung cu ulei si se prajesc in tigaia grill (incinsa foarte bine timp de 5 minute), cate 5 minute pe fiecare parte. Se scot din tigaie, se presara cu sare si putin piper proaspat macinat.
  8. Intr-o tigaie larga se incing 2 linguri ulei. Cartofii se curata de coaja si se taie felii, nu foarte groase. Se prajesc in ulei pana se rumenesc un pic pe ambele parti. Se scot pe servetele, sa se absoarba de grasime. Se presara cu putina sare.
  9. Cand sosul e gata, se stinge focul si se adauga patrunjelul si menta tocate marunt (din care se pastreaza 1 lingurita de verdeturi pentru crusta)
  10. Intr-un vas termorezistent (15 x 23 cm) se aseaza un strat de cartofi prajiti, urmeaza un strat de vinete, apoi un strat de carne. Repetam, adaugand inca un strat de cartofi, apoi altul de vinete si in final strat de carne.
  11. Se amesteca iaurtul cu verdeata pastrata, sare si galbenusurile batute. Se toarna acest amestec peste ultimul strat de carne.
  12. Se da tava la cuptor, la 180C, timp de 30 minute.

Paste cu sos pesto, pulpe si ciuperci la gratar

Paste cu sos pesto, pulpe si ciuperci la gratar. Imagini pas cu pas pentru paste cu sos pesto, pulpe si ciuperci la gratar


Paste cu sos pesto
200 gr paste scurte
20 gr unt
10 gr faina (cam 1 lingurita cu varf)
200 ml smantana dulce pentru gatit (15% grasime)
2 linguri pesto genovese (cumparat sau pregatit in casa)
sare
Pulpe de pui la gratar
2 pulpe de pui dezosate
sare, piper negru, piper verde, fulgi de chili
putin ulei
Ciuperci la gratar
10 ciuperci champignon
sare, piper negru
1/2 lingurita ulei
Portii: 2
  1. Pulpele se prepara dupa instructiunile de aici. Se scot pe o farfurie si se tin acoperite cu folie pana la servire.
  2. Ciupercile se sterg cu un servetel umed si apoi se taie felii pe lungime. Se aseaza pe tigaia grill care e deja incinsa si unsa de la pulpele pregatite inainte. Le prajiti cate 2 minute / parte (pana prind usoare urme de gratar). Le scoateti pe o farfurie, le presarati cu sare si piper dupa gust si daca vi se par uscate adaugati si 1/2 lingurita de ulei. Amestecati si acoperiti-le si pe ele cu folie de aluminiu pana la servire.
  3. Pastele le puneti la fiert in multa apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet.
  4. Cand pastele sunt aproape fierte incepeti sa preparati sosul: topiti untul intr-o craticioara si cand e fierbinte adaugati faina. Amestecati pana faina absoarbe untul si aveti o pasta groasa. Adaugati apoi smantana in fir subtire, amestecand cu un tel. Fierbeti sosul timp de 1-2 minute dupa ce ati adaugat toata smantana. Veti obtine un sos cremos. Trageti craticioara de pe foc  si adaugati pestoul. Omogenizati si dregeti sosul de sare.
  5. Scurgeti pastele (retineti 1/2 cana de apa in care au fiert). Puneti-le intr-un bol si turnati sosul pesto peste ele. Amestecati. Daca e necesar (sosul s-a racit un pic sau nu e foarte fluid), adaugati din apa retinuta pana sosul e fluid si acopera pastele.
  6. Asezati pastele in farfurii. Deasupra puneti cate o pulpa dezosata la gratar, iar apoi acoperiti pulpa cu ciupercile la gratar. Decorati cu frunze de busuioc.

AdSense