-
Ingrediente
blat:
1 cutie musuroi de cartita
50 ml lapte
50 g unt
3 oua
1 esenta vanilie
crema
praful crema
200 ml lapte
100 g iaurt
50 g smantana
fulgi de ciocolata
piersici
sirop
compot de zarzari -
Mod de preparare
Blatul - amestecam praful pentru blat cu untul topit si esenta. Treptat adaugam laptele amestecand incet la inceput apoi energic pana incepe sa se lege compozitia. Pregatim o tava rotunda si tapetata cu hartie de copt si rasturnam compozitia. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.
Crema - mixam praful de crema cu iaurtul si smantana. Adaugam treptat laptele pana se formeaza o crema mai densa. La final adaugam fulgi de ciocolata si mai mixam 1 minut.
Dupa ce s-a racit blatul incepem sa ii scobim toata marginea la blat, iar firimiturile le lasam sa ornam deasupra (cca 1 cm adancime cat sa incapa bucatile de piersica). Il insiropam cu compot de zarzare.
Asezam blatul intr-o tava si pe marginea sfaramata mai devreme asezam piersicile. Dupa ce am asezat bine piersicile rasturnam crema iar deasupra presuram firimiturile de blat dand senzatia de musuroi.
Dam la rece minim 3 ore.
Vasul de 2 mm grosime conduce căldura uniform şi previne arderea mâncării.
Datorită cronometrului pentru presetare de până la 24 de ore, eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.
-
Mod de servire
Servim prajitura musuroi de cartita cu piersici de la frigider.
Retete culinare delicioase si usor de preparat , Sfaturi despre o alimentatie sanatoasa , Nutritie , Trucuri in bucatarie , Retete mancare , retete ciorbe , retete deserturi , retete delicoase online , carte de bucate online .
luni, 20 ianuarie 2014
Musuroi de cartita cu piersici
Chec cu crema de branza si ciocolata
-
Ingrediente
Ou - 4 buc
Zahar - 20 linguri
Lapte - 24 linguri
faina - 24 linguri
ulei - 20 linguri
zahar vanilat - 1 plic
praf de copt - 1 plic
cacao - 2 linguri
crema de branza cu smantana - 200 g
frisca lichida - 200 ml
ciocolata rasa - 3 linguri
zeama de lamaie - 1 lingura -
Mod de preparare
- freci ouale intregi cu mixerul impreuna cu zaharul;
- adaugi uleiul,apoi laptele;
- adaugi faina si apoi zaharul vanilat;
- stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi la compozitie; aluatul va fi putin mai gros decat cel de clatite;
- tapetezi o tava de prajituri cu hartie pentru copt si torni 1/2 din compozitie in tava;
- in cealalta 1/2 adaugi cacaoa si torni in tava;
- dai la cuptor pentru cca 45 (verifici cu o scobitoare);
- cand este copt,il scoti din cuptor si lasi sa se raceasca in tava;
- intre timp bati frisca impreuna cu branza;
- cand s-a racit checul, intinzi crema deasupra si decorezi cu ciocolata rasa;
La aceasta reteta as folosi functia de coacere si as schimba putin crema, folosind functia de preparare a iaurtului pentru o crema mai usoara.
-
Mod de servire
- portionezi checul cu crema de branza si ciocolata cu ajutorul unui cutit ascutit si umezit.
Rulada de bezea cu capsuni
-
Ingrediente
- 4 albusuri 225 gr zahar tos
- 300 ml frisca lichida
- 2 linguri zahar pudra
- capsuni
- 80 gr ciocolata alba
-
Mod de preparare
Rulada de bezea cu capşuni este un desert delicios, pentru care aveti nevoie doar de albus, capsuni, ciocolata alba, frisca lichida si zahar. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare. Apoi se incorporeaza zaharul, cate o lingura pe rand, si se mixeaza continuu pana ce spuma devine bezea capatand o consistenta vascoasa si lucioasa. Se incalzeste cuptorul la 220 grade sau treapta 7.
Intr-o tava de 24/35 cm tapetata cu hartie de copt se pune bezeaua si se niveleaza cu o spatula, intinzand un strat uniform. Se lasa la copt 10 minute la 7/220 grade si apoi se mai coace inca 10 minunte la treapta 3/170 grade.
Cand s-a intarit frumos, fara a se arde, se rastoarna din tava pe o alta bucata de hartie de copt. Se dezlipeste cu grija hartia cu care a fost la copt.
Frisca lichida se mixeaza cu 2 linguri de zahar pudra. Cand bezeaua s-a racit se pune frisca in strat uniform. Se aseaza capsunile taiate bucati. Se ruleaza apoi cu grija presand usor. Bezeaua se va sfarama in timp ce veti rula.
Separat se topeste ciocolata alba si se orneaza rulada de bezea cu capsuni in linii fine sau dupa cum aveti pricepere, indemanare sau imaginatie.
Cam asta e... sper sa va placa si voua.... incercati...
Desert cremos cu mure
-
Ingrediente
Pentru blat:
3 oua
3 linguri zahar
1 lingura iaurt
1 lingurita praf de copt
1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
3 lingura si 1/2 faina
1 lingura cacao
1 lingura coaja rasa de lamaie Crema: 250 gr mascarpone
100 gr smantana pentru frisca
4 linguri cu varf zahar pudra
3 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
1 lingura coaja rasa de lamaie
1 lingura zeama de lamaie
1 castronel cu mure Pentru insiropat:
2 lingurite ness
1 lingurita cu varf zahar
apa fierbinte
2 linguri crema de lichior de cappucino -
Mod de preparare
Blatul:
Intr-un bol mixam ouale (sa fie la temperatura camerei) impreuna cu zaharul.
Adaugam iaurtul, zaharul cu pastai de vanilie, praful de copt.
Incorporam faina, pe care o cernem mai intai, apoi cacaoa si coaja rasa de lamaie.
Ungem o tava rotunda cu margarita, tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia.
Dam blatul in cuptorul incins pentru 10-12 minute pana este copt.
Il scoatem cand e gata, il lasam sa se raceasca, apoi il rupem bucatele cu degetele.
Crema:
Mixam smantana pentru frisca.
Separat punem mascarponele, zaharul pudra, zeama si coaja rasa de lamaie, zaharul cu pastai de vanilie si batem cu mizerul la viteza mica.
Peste crema de mascarpone punem frisca batuta si o incorporam cu o spatula de silicon.
Pentru insiropat:
Punem niste apa la infierbantat.
Frecam ness-ul cu zaharul si putina apa fierbinte, iar cand s-a racit punem crema de lichior.
Ne pregatim paharele in care montam desertul.
Punem bucatele de blat, le insiropam cu ness, cate putina crema de mascarpone, cateva mure, iar blat pe care il insiropam.
Pregatim astfel 4 pahare.Avem grija sa ne mai ramana crema
Restul de crema o mixam cu mure si o punem peste ultimul strat de blat.
* Doresc sa testez produsele Philips pentru ca sunt de mare calitate si mai ales ca imi lipseste un mixer de mana si tare imi doresc. As toca, taia totul mai repede, Preparatele le-as pregati intr-un timp mai scurt si timpul ramas l-as folosi iesind la plimbari, as sta mai mult in compania celor dragi si as putea testa si mai multe retete!!
-
Mod de servire
Decoram desertul cremos cu mure cu inimioare de zahar roz si mure proaspete sau congelate.
Tort cu nuca
-
Ingrediente
Pentru foile de nuca:
200 g nuci prajite si zdrobite cu sucitorul,
300 g zahar ,
2 linguri rase de miere,
1 ou ,
4 linguri lapte,
1lingura rasa bicarbonat (stins sau asa cum e)
200 g faina.
Pentru crema:
500 ml frisca ,
150 g zahar,
200 g nuci prajite si macinate,
esenta de rom. -
Mod de preparare
Foile :
Se pun toate intr-un bol si se framanta un aluat care e putin lipicios.
Pe o folie se presara putina faina,se pune aluatul si se da la rece cateva ore. Se poate face si seara si se lasa la frigider pana a doua zi. Dupa ce e scos de la frigider ,se imparte aluatul in 4 bucati.
Se taie o hartie de copt la marimea de 24 cm diametru ,se presara faina si se pune o bucatica din aluat ,restul se pus iarasi la rece ...se lucreaza mai usor. Se intinde foaia de aluat cu sucitorul, foarte subtire pana in marginea hartiei de copt..se mai presara faina peste aluat ca sa nu se lipeasca de sucitor, Se pune foaia asa pe dosul unei tavi si se da la cuptor 15 minute, Cand foaia de aluat se face maro se scoate si cand e rece se intareste ca un biscuit. Asa se coc toate cele 4 foi.
Crema
Se bate frisca impreuna cu zaharul pana se intareste ,se adauga nuca macinata si esenta de rom dupa gust.
Se amesteca bine, crema se imparte si se pune intre foi si deasupra tortului.
Pentru a orna tortul am mai folosit pasta de zahar dar se poate pot pune 150 ml frisca si putina esenta de rom.
2 functii care ma atrag cel mai tare la aparatul de gatit Philips Multicooker :
- tehnologia cu încălzire 3D datorita careia căldura acţionează uniform şi nu e nevoie să amesteci.
- cronometrului pentru presetare de până la 24 de ore datotita careia eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.
-
Mod de servire
Tortul cu nuca se serveste rece.
Prajitura Albina cu foi de pandispan
-
Ingrediente
Ingrediente foi de pandispan:
250g zahar pudra
8 oua medii
250g faina alba
Ingrediente crema de gris:
250ml lapte
1 zahar vanilat
180g zahar (brun pentru o aroma deosebita)
1 lingura de miere (cu varf)
200g unt
Aditional:
gem acrisor
zahar pudra -
Mod de preparare
Pentru foile de pandispan:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade, unge si tapeteaza cu faina 2 forme rotunde de tort de 22 de cm.
2. Pune zaharul si ouale intr-un bol termorezistent si aseaza intr-un vas pe aburi. Mixeazal-e cu mixerul pana cand este fierbinte, ia vasul de pe aburi si mai mixeaza inca 10 minute pana isi dubleaza volumul.
3. Topeste untul pana devine auriu si incorporeaza-l in timp ce mixezi in compozitia de oua. Adauga apoi faina cernuta si amesteca usor, dar nu prea mult. Daca vei amesteca prea mult pandispanul nu va creste corespunzator.
4. Imparte compozitia in cele doua tavi si lasa-le la cuptor pentru 25-30 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Cel mai bine e sa pregatiti foile de pandispan cu o zi inainte, va fi mai usor de lucrat cu ele.
5. Taie pandispanul in doua (vei avea 4 bucati).
Pentru crema de gris:
1. Pune laptele intr-o oala cu fundul gros impreuna cu mierea si zaharul.
2. Cand laptele da in clocot adauga si grisul, in ploaie, amestecand constant (cu telul in forma de para), pana cand compozitia se ingroasa bine. Ia apoi de pe foc, lasa deoparte, amestecand din cand in cand, pana cand ajunge la temperatura camerei.
3. Adauga apoi untul taiat bucatele si zaharul vanilat (recomand extract natural de vanilie in loc), mixeaza bine pana cand obtii o crema pufoasa si omogena.
Asamblare:
foaie-crema-foaie-gem-foaie-crema-foaie, iar deasupra se presara zahar pudra.
Este si mai buna a doua zi.
-
Mod de servire
Prajitura Albina cu foi de pandispan este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru sarbatori si pentru cei incepatori in bucatarie.
Pere in sos de caramel si ciocolata
Ingrediente pentru Pere in sos de caramel si ciocolata
Sirop
1 l apa
125 gr zahar
1/2 pastaie vanilie
2 stelute anason
1 baton scortisoara (cca 5 cm)
1 lingura boabe de ienibahar
15 gr ghimbir
1 lamaie mica
125 gr zahar
1/2 pastaie vanilie
2 stelute anason
1 baton scortisoara (cca 5 cm)
1 lingura boabe de ienibahar
15 gr ghimbir
1 lamaie mica
Sos de caramel si ciocolata
100 gr zahar
120 ml smantana dulce pentru gatit (15% grasime)
20 gr ciocolata neagra (50-60% cacao)
2 gr fleur de sel (sau sare mare)
120 ml smantana dulce pentru gatit (15% grasime)
20 gr ciocolata neagra (50-60% cacao)
2 gr fleur de sel (sau sare mare)
Portii: 2
Pere in sos de caramel si ciocolata - Preparare
- Se pune apa cu zaharul intr-o craticioara care cuprinde perele. Se adauga toate aromele (scortisoara, ienibaharul, vanilia, anasonul), se adauga sucul de la lamaie si coaja de lamaie si ghimbirul taiat in bucati mari. Se aduce la fierbere si se fierbe 10 minute. Se stinge focul, se acopera oala cu capac si se lasa sa se infuzeze timp de 15 minute.
- Se curata perele de coaja folosind ustensila pentru curatat legumele. Se lasa coditele intacte. Se pun perele in siropul de mai sus. Se pune capacul pe oala si se readuce la fierbere. Din momentul in care siropul fierbe pe toata suprafata se cronometreaza 5 minute de fiert. Se stinge focul si se lasa perele sa se raceasca in sirop, cu capacul pus pe oala.
- Dupa ce s-au racit complet, se scot perele si se curata de cotoare astfel: se tai o felie de la baza si pe acolo se scoate cu grija cotorul, folosindu-va de o lingura de scos bile din pepene si un cutit de curatat legumele (vezi poza 4).
- Se pun perele inapoi in sirop si se pune oala in frigider (perele fierte sunt mai bune reci) macar cateva ore, dar ideal peste noapte. Astfel, perele au timp sa se infuzeze cu aroma siropului.
- Cand doriti sa le serviti, preparari sosul. Intr-o craticioara se topeste si caramelizeaza zaharul, pana are o culoare aurie inchisa si miroase bine a caramel. Il lasati sa se caramelizeze pana incepe sa fumege usor.
- Adaugati smantana incalzita (ca sa nu faceti soc termic) si amestecati rapid. Luati imediat craticioara de pe foc si plonjati fundul vasului in apa rece. Amestecati timp de 1 minut, sa se racoreasca un pic. Veti simti ca se ingroasa caramelul.
- Adaugati ciocolata rupta bucatele si sarea. Amestecati o data, lasati sa se topeasca ciocolata si apoi amestecati iar de cateva ori sa se omogenizeze. Puneti sosul intr-un pahar cu cioc si lasati-l sa se raceasca de tot.
- Pentru servire: scoateti perele din sirop (le scurgeti doar usor) si le asezati in mijlocul a doua farfurii. Turnati sosul de caramel si ciocolata de jur imprejur. Pudrati cu putina cacao.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)