-
Ingrediente
1kg de cartofi (fierti ca pentru piure)
500 gr carne tocata
2 cepe tocate marunt
5 linguri de ulei
condiment (dupa preferinta)
o legatura de patrunjel
3 oua
pesmet
faina
sare -
Mod de preparare
Pasati cartofii fierti si lasati-i sa se raceasca. Intre timp caliti ceapa in cele 5 linguri de ulei, adaugati carnea tocata, condimentele si sarea. Gatiti totul pentru 10 minute sau pana ce carnea e bine calita si zeama acestea s-a evaporate. Opriti focul si adaugati patrunjelul tocat. Lasati amestecul sa se raceasca 5-10 minute si adaugati-l peste cartofii pasati. Adaugati un ou si omogenizati foarte bine toate ingredientele.Bateti cele doua oua ramase si pregatiti-va pesmetul si faina pentru a forma crochetele. Formati crochetele ungandu-va mainile cu foarte putin ulei. Dati-le o forma ovala si aplatizati-le putin. Tavaliti crochetele prin faina, apoi prin ou si apoi prin pesmet. Prajiti crochetele in baie de ulei pana ce devin aurii.
-
Mod de servire
Serviti crochetele calde sau reci alaturi de sosurile preferate si acompaniate de salata.
Retete culinare delicioase si usor de preparat , Sfaturi despre o alimentatie sanatoasa , Nutritie , Trucuri in bucatarie , Retete mancare , retete ciorbe , retete deserturi , retete delicoase online , carte de bucate online .
miercuri, 22 ianuarie 2014
Crochete de cartofi cu carne tocata
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu