Top 5 greseli in dieta


  • Pe multi dintre noi ii sperie ideea abordarii unui stil de viata sanatos. Si nu ca fonetica ar fi de vina, ci riscurile si gradul ridicat de implicare. Desi rezultatele nu intarzie sa apara, si ii captiveaza pe multi, drumul este lung, iar rabdarea este problema invocata adesea.
  • Daca nu exista rabdare, atunci nu exista rezultate, caci niciunul din rezultatele scontate nu apar din senin, iar un expert in nutritie stie asta. Si pentru a intelege ca rezultatele pe termen lung se obtin in urma unei munci asidue cu sine insusi, in care sunt corijate greselile, adica vechile obiceiuri alimentare, si se ajunge la un echilibru, am descis sa prezentam 5 greseli adesea survenite intr-o dieta.

    1. Negarea poftelor

    Desi poftele de dulciuri, fripturi ori fast-food sunt demonii care ii bantuie pe multi aflati pe drumul acesta, de a corija vechile obiceiuri alimentare nesanatoase, de a slabi si de a ajunge la un echilibru, negarea poftelor este o prima greseala in urmarea unei diete. Evident, vor exista si priviri incruntate, umeri ridicati si probabil un numar mic de persoane dumirite in legatura cu acest enunt. Ei bine, negarea poftelor intr-un regim sau dieta nu face decat sa le accentueze. Respectiv, odata negate poftele, exista riscul de a deveni frustati.
    De a nu putea servi macar o portie mica din meniul preferat, de a va simti prost, discriminait, de a nu avea incredere in voi insisi. Dar, ce-i mai rau, negarea poftelor le accentueaza. Adica le accentueaza, astfel incat exista riscul ca la un moment dat sa se cedeze, sa se ajunga la acel punct in care sa se comita marea greseala, respectiv de a manca pana la refuz din alimentele preferate, evident, bogate in calorii, tocmai ca poftele nu au putut sa mai fie tinute in frau. Pentru a nu se intamplat asta, este bine ca din cand in cand, o data pe saptamana, sa existe o zi in care sa se consume portii mici din alimentele si mancarurile preferate, fara sa se manca pana la refuz.

    2. Lipsa sinceritatii

    In orice dieta, sinceritatea este premisa de la care se porneste. Fara aceasta nu se poate ajunge la rezultatele dorite. Nu exista sinceritate fata de propria persoana, ci o falsa dorinta de a slabi sau de mentinere in forma, fie ca altcineva a cerut asta, fie ca este la moda, si deci nu exista un motiv solid, lipsa sinceritatii va face ca dieta sa nu dea rezultatele dorite, respectiv se va ajunge la momente din zi cand se va manca pe furis, se va fura mancare din locuri bine stiute din casa, care adapostesc bombe calorice, si se va ajunge la reversul medaliei: la kilograme in plus, mai multe decat initial.
    top-greseli-in-dieta

    3. Lipsa unui jurnal al meniurilor

    Absenta acestui jurnal ingreuneaza stabilirea unui echilibru si deprinderea unor tactici de a controla caloriile. Stiind zi de zi ce s-a servit, in ce cantitati, fiind bifate chiar si greselile comise, se va ajunge, in timp, la acel statut de a planifica meniurile din timp, de a controla numarul de calorii, de a evita greselile de orice forma.

    4. O lupta dusa de unul singur

    Daca nu exista sustinere din alta parte, daca nu exista un amic care sa se inscrie in aceasta lupta cu tine, sa vina la sala cu tine, sa iti ofere sprijinul in gasirea unor retete, in planificarea meselor etc. progresele se observa mai greu. De ce? Pentru ca randamentul se observa mai usor intr-o echipa compacta.

    5. Cantaritul des

    Desi tentatia este mare, nu te inscrie in acest cerc vicios: nu te sui pea repede pe cantar. De ce? Pentru ca suitul pe cantar la doar cateva zile nu iti va arata rezultate mari, iar dezamagirea te va coplesi. Vei dori ca in secunda urmatoare sa renunti si, probabil asta si vei face daca vei comite gerseala aceasta. Iata de ce ar trebuie sa te cantaresti de 2 ori pe luna. Si nu in ultimul rand, sa intelegi ca rezultatele nu apar peste noapte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

AdSense