luni, 20 ianuarie 2014

Tort cu nuca

  • Ingrediente

    Pentru foile de nuca:
    200 g nuci prajite si zdrobite cu sucitorul,
    300 g zahar ,
    2 linguri rase de miere,
    1 ou ,
    4 linguri lapte,
    1lingura rasa bicarbonat (stins sau asa cum e)
    200 g faina.

    Pentru crema:
    500 ml frisca ,
    150 g zahar,
    200 g nuci prajite si macinate,
    esenta de rom.
  • Mod de preparare

    Foile :
    Se pun toate intr-un bol si se framanta un aluat care e putin lipicios.
    Pe o folie se presara putina faina,se pune aluatul si se da la rece cateva ore. Se poate face si seara si se lasa la frigider pana a doua zi. Dupa ce e scos de la frigider ,se imparte aluatul in 4 bucati.
    Se taie o hartie de copt la marimea de 24 cm diametru ,se presara faina si se pune o bucatica din aluat ,restul se pus iarasi la rece ...se lucreaza mai usor. Se intinde foaia de aluat cu sucitorul, foarte subtire pana in marginea hartiei de copt..se mai presara faina peste aluat ca sa nu se lipeasca de sucitor, Se pune foaia asa pe dosul unei tavi si se da la cuptor 15 minute, Cand foaia de aluat se face maro se scoate si cand e rece se intareste ca un biscuit. Asa se coc toate cele 4 foi.

    Crema
    Se bate frisca impreuna cu zaharul pana se intareste ,se adauga nuca macinata si esenta de rom dupa gust.
    Se amesteca bine, crema se imparte si se pune intre foi si deasupra tortului.
    Pentru a orna tortul am mai folosit pasta de zahar dar se poate pot pune 150 ml frisca si putina esenta de rom.

    2 functii care ma atrag cel mai tare la aparatul de gatit Philips Multicooker :
    - tehnologia cu încălzire 3D datorita careia căldura acţionează uniform şi nu e nevoie să amesteci.
    - cronometrului pentru presetare de până la 24 de ore datotita careia eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.
  • Mod de servire

    Tortul cu nuca se serveste rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

AdSense