miercuri, 22 ianuarie 2014

Tocanita de cartofi cu costite afumate

Tocanita de cartofi cu costite afumate. Imagini pas cu pas pentru tocanita de cartofi cu costite afumate

1.5 kg cartofi fainosi
300 gr costite afumate
1 ceapa mare
1 ardei gras rosu
2 lingurite boia dulce
1 varf cutit boia iute
3 foi de dafin
1/2 legatura patrunjel
1 lingura ulei
sare, piper negru
Portii: 4
  1. Se taie costitele bucati individuale (intre oase). Se prajesc in uleiul incins pana se rumenesc usor pe toate partile si isi lasa parte de grasime. Se scot pe o farfurie.
  2. In grasimea ramasa se adauga ceapa si ardeiul tocate marunt. Se calesc la foc mic timp de 10 minute, pana sunt foarte moi.
  3. Se trage oala de pe foc si se adauga dafinul, boiaua si piper negru. Se amesteca bine.
  4. Se pun costitele inapoi in oala, se adauga sare dupa gust si se acopera cu 1.5 l apa. Se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac timp de 1 ora (sau pana incercati o costita cu furculita si carnea se desprinde usor de pe os).
  5. Se adauga cartofii curatati si taiati cuburi. Trebuie sa fie suficienta apa in oala cat sa acopere cartofii. Daca nu este destula, adaugati putina apa fierbinte cat sa cuprinda cartofii.
  6. Aduceti la fierbere. Fierbeti fara capac timp de 20-30 minute (pana cartofii sunt facuti).
  7. Adaugati patrunjelul tocat fin. Lasati sa stea cateva ore si sosul se va ingrosa. Este mai buna dupa cateva ore sau reincalzita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

AdSense