Ingrediente pentru Tocanita de cartofi cu costite afumate
1.5 kg cartofi fainosi
300 gr costite afumate
1 ceapa mare
1 ardei gras rosu
2 lingurite boia dulce
1 varf cutit boia iute
3 foi de dafin
1/2 legatura patrunjel
1 lingura ulei
sare, piper negru
300 gr costite afumate
1 ceapa mare
1 ardei gras rosu
2 lingurite boia dulce
1 varf cutit boia iute
3 foi de dafin
1/2 legatura patrunjel
1 lingura ulei
sare, piper negru
Portii: 4
Tocanita de cartofi cu costite afumate - Preparare
- Se taie costitele bucati individuale (intre oase). Se prajesc in uleiul incins pana se rumenesc usor pe toate partile si isi lasa parte de grasime. Se scot pe o farfurie.
- In grasimea ramasa se adauga ceapa si ardeiul tocate marunt. Se calesc la foc mic timp de 10 minute, pana sunt foarte moi.
- Se trage oala de pe foc si se adauga dafinul, boiaua si piper negru. Se amesteca bine.
- Se pun costitele inapoi in oala, se adauga sare dupa gust si se acopera cu 1.5 l apa. Se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac timp de 1 ora (sau pana incercati o costita cu furculita si carnea se desprinde usor de pe os).
- Se adauga cartofii curatati si taiati cuburi. Trebuie sa fie suficienta apa in oala cat sa acopere cartofii. Daca nu este destula, adaugati putina apa fierbinte cat sa cuprinda cartofii.
- Aduceti la fierbere. Fierbeti fara capac timp de 20-30 minute (pana cartofii sunt facuti).
- Adaugati patrunjelul tocat fin. Lasati sa stea cateva ore si sosul se va ingrosa. Este mai buna dupa cateva ore sau reincalzita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu