luni, 20 ianuarie 2014

Tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone

  • Ingrediente

    Pentru blat:
    120 gr unt
    1 ou
    70 gr zahar
    1 lingurita praf de copt
    1 praf de sare
    230 gr faina
    Pentru jeleul de zmeura:
    200 gr zmeura congelata
    3-4 linguri zahar
    2 linguri amidon
    Pentru crema cu mascarpone:
    250 gr mascarpone
    250 ml lapte
    3 linguri amidon
    3 linguri zahar
    2 linguri zahar pudra
    1 lingura gelatina
    1 pastaie de vanilie
    40 gr ciocolata cu lapte
    zmeura pentru decor
  • Mod de preparare

    Blatul:
    Intr-un bol punem untul, oul, zaharul si le amestecam bine cu mana.
    Adaugam praful de copt, sarea, apoi faina in ploaie si framantam pana obtinem un aluat omogen.
    Formam o bila din el, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute.
    Dupa ce a stat la frigider, presaram masa de lucru cu faina si cu ajutorul unui sucitor intindem o foaie subtire.
    Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si punem foaie.
    O asezam bine, presam marginile si o intepam cu furculita.
    Introducem tava in cuptorul incins pentru circa 20 de minute pana blatul este rumenit.
    Il scoatem cand este gata si il lasam sa se raceasca.
    Jeleul de zmeura:
    Zmeura congelata o punem in blender si o maruntim.
    Intr-o cratita turnam zmeura, zaharul si le trasferam pe foc pana acesta din urma se topeste.
    Amidonul il dizolvam cu 2-3 linguri de apa, apoi il punem peste zmeura.
    Amestecam bine, lasam sa dea cateva clocote pana se ingroasa putin.
    Il rasturnam fierbinte peste blat si dam la frigider sa se inchege.
    Crema cu mascarpone:
    Intr-un bol amestecam amidonul cu 3 linguri de zahar si putin lapte.
    Le omogenizam apoi punem semintele de la o pastaie de vanilie.
    Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie.
    Cand da in clocot laptele turnam amestecul cu amidon si invartim la foc mic pana se ingroasa ca o budinca.
    Luam de pe foc, aruncam pastaia de vanilie, acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.
    Intr-un bol mixam mascarponele cu zaharul pudra, apoi incorporam cate putin din crema de vanilie racita.
    Gelatina o punem la hidratat cu 2-3 linguri apa rece, apoi o dizolvam pe baie de aburi si o incorporam in crema.
    Scoatem tarta din frigider si peste jeleu punem crema, o nivelam si o dam iar la rece.
    Ciocolata o radem cu un curatator de legume sa obtinem mici carlionti pe care ii presaram peste tarta.
    Decoram cu zmeura.
    Sa aveti pofta!
  • Mod de servire

    Servim tarta cu jeleu de zmeura si mascarpone rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

AdSense