Ingrediente
Blat:
4 oua
1 galbenus
100 gr zahar
1 lingura amidon
4 linguri faina
2 linguri cacao
4 linguri apa fierbinte
un varf de sare
Crema de fructe de padure:
200 g branza-crema (gen philadelphia)
4 linguri sirop fructe de padure
2 linguri gem fructe de padure
sucul de la jumatate de lamaie
2 g gelatina glazura de ciocolataMod de preparare
Rulada de ciocolata este cu siguranta un desert care va fi pe gustul tuturor. Albusurile se bat spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Separat se bat galbenusurile cu restul de zahar, iar apoi se adauga compozitia formata din amestecarea apei fierbinti cu cacao. Separat se amesteca faina cu amidonul si sarea. Apoi se amesteca usor toate ingredientele. Compozitia se intinde pe hartie de copt (am folosit tava standard pentru cuptor) si se coace 10-15 minute in cuptor incins la 175 grade. Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este gata.Blatul fierbinte se intoarce cu fata pe o alta bucata de hartie de copt. Se stropeste cu putina apa hartia pe care s-a copt blatul si se va desprinde usor. Blatul cald se ruleaza neumplut in hartia nou-pusa si se lasa sa se raceasca. Cand e rece, se intinde crema si se ruleaza strans, apoi se da la frigider cam 30 minute, dupa care rulada poate fi ornata.Crema de fructe de padure: Gelatina se pune la umflat cu 2 linguri de apa. Apoi se topeste pe baie de aburi fara sa se fiarba! Restul ingredientelor se amesteca, iar la sfarsit se adauga gelatina topita. Compozitia se pune la frigider 15 minute. Apoi se intinde pe blatul rece si se ruleaza strans.Mod de servire
Se stropesete deasupra cu glazura de ciocolata.
Retete culinare delicioase si usor de preparat , Sfaturi despre o alimentatie sanatoasa , Nutritie , Trucuri in bucatarie , Retete mancare , retete ciorbe , retete deserturi , retete delicoase online , carte de bucate online .
duminică, 19 ianuarie 2014
Rulada cu ciocolata
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu