joi, 23 ianuarie 2014

Risotto cu parmezan, dovleac si ciuperci

  • Ingrediente

    Ingrediente pentru 4 portii:
    300g orez pentru risotto
    225g Parmigiano Reggiano
    300 g dovleac decojit
    40g ciuperci
    4 lingurite ulei de masline
    O legatura de ceapa
    1 cub baza pentru mancare
    150ml vin alb sec
    Sare si piper proaspat macinat
  • Mod de preparare

    Dizolvati cubul pentru mancare in 850ml apa clocotita.
    Adaugati cipercile si lasati-le sa fiarba timp de 30 de minute.
    Intre timp, incingeti uleiul de masline intr-o tigaie. Adaugati orezul pentru risotto si lasati-l pe foc timp de doua minute pana cand devine translucid.
    Adaugati ceapa si dovleacul, taiate cubulete. Amestecati continuu timp de 3minute.
    Turnati vinul si apoi adaugati ciupercile.
    Lasati pe foc 20 – 25 minute, adaugand supa daca este nevoie, din cand in cand.
    Cand orezul a devenit cremos, adaugati Parmigiano Reggiano ras.
    Amestecati si mai lasati pe foc 2-3 minute.

  • Mod de servire

    Serviti risotto-ul cu dovleac si ciuperci cald, cu mult Parmigiano Reggiano ras deasupra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

AdSense